Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Miitomo: eerste Nintendo-game voor mobile verschijnt in maart

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2015, 10:58 CategorieAndroid

Nintendo heeft vandaag eindelijk bekendgemaakt wat voor spel we van de Japanse spellenboer mogen verwachten op Android en iOS. Ook liet het bedrijf achter de Game Boy, Nintendo DS, Super Nintendo en Wii weten wanneer we het spel mogen verwachten.

Miitomo wordt het eerste Nintendo-spel voor Android en iOS

Nintendo heeft tijdens een vergadering met investeerders eindelijk laten zien wat voor spel we mogen verwachten op Android en iOS van het bedrijf achter Mario, Zelda en Donkey Kong: Miitomo. Het wordt een free-to-play-titel waarin spelers hun eigen Mii kunnen maken, die met Mii’s van andere spelers kan communiceren. Een Mii is een digitale avatar die Nintendo heeft geïntroduceerd op Wii en ook gebruikt op Nintendo 3DS en Wii U. Onduidelijk is nog wat precies het gameplay-element van deze gratis te spelen game wordt.

nintendo-miitomo-app

Wel is inmiddels duidelijk dat je character add-ons kunt downloaden middels in-app-aankopen. Ook weten we inmiddels dat Miitomo in maart van 2016 moet verschijnen. In het jaar daarna moeten er nog vier andere Nintendo-spellen voor Android en iOS verschijnen. Middels een nieuw cloud-systeem, zal de speler in staat zijn data uit te wisselen tussen Miitomo en games op de Nintendo-platformen. Inmiddels is dus eveneens duidelijk dat Nintendo de mobile games wil gebruiken als middel om mensen naar de eigen consoles te krijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.