Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Motorola-phablets krijgen minder bloatware met Android 6.0

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2015, 9:41 CategorieAndroid

Motorola heeft laten weten dat wanneer de phablets en smartphones van het bedrijf Android 6.0 ontvangen, ze minder bloatware bevatten. Bloatware is een term die wordt gebruikt voor apps die standaard op een toestel staan en niet verwijderd kunnen worden.

Minder bloatware voor phablets van Motorola

Hoewel de phablets en smartphones van Motorola vaak al weinig bloatware hebben (apps die standaard worden meegeleverd met een apparaat, niet te verwijderen zijn en daardoor je toestel alleen maar log maken), wil Motorola nu een stapje verder gaan. Het bedrijf geeft namelijk aan dat enkele applicaties zijn vervangen voor functies binnen Android 6.0 Marshmallow en die apps daardoor niet meer meegeleverd hoeven te worden en zodoende kan Motorola dichterbij de stock Android-ervaring van de Nexus komen.

Mocht je dus een moderne Motorola-phablet hebben, dan zul je merken dat apps als Moto Assist, Motorola Migrate en Google Chrome-extensie voor Motorola Connect zullen verdwijnen wanneer je het toestel updatet naar Android 6.0. De toestellen die in elk geval mogen rekenen op die update zijn 2014 Mot G en Moto X, de 2015 Moto G en Moto X Play, Style en Pure, de Google Nexus 6, evenals de Droid Turbo, 2014 Moto MAXX en 2014 Moto Turbo. Wanneer de update precies verschijnt, heeft de fabrikant niet bekendgemaakt.

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.