Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe emoji ook onderweg naar Android

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2015, 9:25 CategorieAndroid

De nieuwste emoji die Apple heeft toegevoegd aan iOS middels de iOS 9.1-update, komen volgens Google binnenkort ook naar Android toe. Dat meldt Hiroshi Lockheimer, de onderdirecteur voor alles Android op Twitter, mogelijk als reactie op een klacht op een groot internetforum.

Middelvinger-emoji en meer onderweg naar Android

Dit weekend heeft Hiroshi Lockheimer, die nu onderdirecteur is van de afdeling Android binnen Google, aangegeven dat Unicode 7 en 8 binnenkort worden geïntroduceerd binnen het Android-besturingssysteem. Unicode 7 en 8 introduceren een scala aan nieuwe emoji voor mobiele apparaten zoals smartphones en tablets, die Apple onlangs heeft toegevoegd aan iOS, middels de update naar iOS 9.1. Nu al populaire emoji die we straks ook op Android kunnen verwachten zijn onder meer de middelvinger-, taco- en burrito-emoji.

Het is echter nog niet duidelijk wanneer we de nieuwe emoji mogen verwachten. Lockheimer heeft namelijk geen datum of schema naar buiten gebracht. Mogelijk kan het zijn dat we de nieuwe plaatjes mogen verwachten in de update naar Android 6.1, maar het zou ook zomaar kunnen zijn dat we moeten wachten op Android 7.0 Nougat (of iets dergelijks). Mochten de nieuwe emoji aankomen met Android 6.1, dan verwachten we die update binnen enkele maanden. Android 7.0 laat natuurlijk nog een jaar op zich wachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.