Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Surface-tablets slurpen batterijen leeg

Geschreven door
Geplaatst op30 oktober 2015, 9:13 CategorieWindows

De nieuwe Surface-tablets, de Surface Pro 4 en Surface Book, slurpen je batterij leeg wanneer je de tablet opbergt en niet gebruikt. Eerder kwam al naar buiten dat de Surface Book problemen heeft wanneer je het display van zijn dock af haalt.

Je batterij gaat snel leeg op de nieuwe Surface-tablets

Soms komt het voor dat wanneer je een early adopter van nieuwe producten of technieken bent, je noodgedwongen op enkele blaren moet zitten – omdat je een early adopter bent. Dat is ook het geval met de Surface Pro 4 en de Surface Book, twee nieuwe hybride tablet binnen de Surface-lijn van Microsoft. Wanneer je één van de twee producten uit zijn standby-modus haalt, dan zal de tablet niet alleen ongewoon warm aanvoelen, maar ook nog eens flink wat van je batterijpercentage hebben afgenomen.

Nu denk je misschien dat de tablet in standby-modus dus helemaal niet heeft uitgestaan – en als we de vele threads op verschillende fora mogen geloven, dan is dat inderdaad het geval en een vervelende driver van de Intel HD-processor lijkt hiervoor de boosdoener te zijn. Die driver kan overigens ook voor problemen in Microsoft Edge zorgen. Microsoft geeft aan op de hoogte te zijn van het probleem – tot die tijd raden we je aan de tablets niet in standby-modus te zetten, maar juist in de diepe slaapstand die je onder instellingen vindt.

Of natuurlijk helemaal uit, dan kan er niets misgaan. In beide gevallen moet je wel iets langer wachten totdat de tablets zijn opgestart.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.