Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuws-app van Facebook heet mogelijk Notify

Geschreven door
Geplaatst op15 oktober 2015, 9:19 CategorieAndroid

Het sociale medium Facebook werkt naar verluidt aan een eigen nieuwsapplicatie die het bedrijf mogelijk de naam Notify meegeeft. Echter, Facebook heeft nog niets losgelaten over de app in kwestie, waardoor alles voorlopig nog onder het kopje ‘geruchten’ valt.

Notify: de nieuws-app van Facebook?

Het lijkt inmiddels algemene kennis dat Facebook werkt aan een eigen nieuwsapplicatie, ondanks het feit dat het bedrijf zelf nog niets naar buiten heeft gebracht over de app in kwestie. Deze nieuwsapplicatie zou naar verluidt Notify gaan heten, aangezien het gebruikers op nieuwsbronnen kan laten abonneren en een notificatie kunnen ontvangen wanneer er een belangrijk bericht wordt gepusht. Dit simpele idee lijkt een gat in de markt, aangezien gebruikers de notificaties van nieuws-apps vaak uit hebben staan en van Facebook niet.

Dat zou dus betekenen dat zelfs wanneer nieuwsoutlets een eigen app hebben die veel gebruikt wordt, alsnog afhankelijk kunnen worden van de notificaties die Notify kan uitsturen naar zijn gebruikers – en dat maakt het in elk geval potentieel interessant. Er wordt gezegd dat Notify aan het einde van oktober gelanceerd wordt; maar of dat ook voor Nederland geldt, lijkt ons onwaarschijnlijk. Facebook moet namelijk deals sluiten met verschillende nieuwsmedia, zodat hun content via Facebook uitgebracht en gepusht kan worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.