Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Oppo brengt Oppo R7s naar Europa in december

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2015, 13:55 CategorieAndroid

De smartphonefabrikant Oppo heeft bekendgemaakt dat de phablet Oppo R7s in december in Europa gelanceerd wordt. Wanneer precies en wat het toestel moet kosten, is nog niet naar buiten gebracht. De ‘gewone’ Oppo R7 kost momenteel 349 euro.

Oppo R7s in december verkrijgbaar in Europa

Oppo, een smartphonefabrikant die vaak redelijke specs voor een bescheiden prijs verkoopt, heeft officieel de Oppo R7s uit de doeken gedaan. De Oppo R7s heeft een scherm van 5,5 inch, met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het toestel heeft afmetingen van 151,8 bij 75,4 bij 6,95 millimeter en is voorzien van een 2.5-scherm, met iets gekromde randen. Verder is de Oppo R7s voorzien van een metalen behuizing, waardoor de phablet niet alleen premium kan uitstralen, maar ook premium kan aanvoelen.

Onder de motorkap van de Oppo R7s zit een Qualcomm Snapdragon 615-processor, 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan intern geheugen. Mocht die 32GB niet genoeg zijn, dan kun je altijd een microSD-kaart gebruiken om die ruimte uit te breiden. Verder is er een batterij van 3070 mAh aanwezig, die voorzien is van VOOC Flash Charge-technologie. Met vijf minuten opladen heeft de phablet genoeg energie voor twee uur. Ook is er er dertien megapixel f/2.2 -camera aan de achterkant en een acht megapixel-camera aan de voorkant.

De Oppo R7s wordt voorzien van een speciale versie van Android 5.1. Dat besturingssysteem vormt de basis van de software, die Oppo ColorOS 2.1 noemt. ColorOS biedt enkele functies aan die Android niet of anders aanbiedt, zoals het automatisch uitschakelen van apps die niet worden gebruikt.

Prijs en beschikbaarheid

De verwachting is dat de Oppo R7s in december naar Europa komt, in de kleuren goud en silver. Een specifieke releasedatum is nog niet gegeven. Ook weten we de prijs van het apparaat nog niet. De ‘normale’ Oppo R7 kost 349 euro en is, net zoals de R7s straks, via de Europese website van de fabrikant te koop.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.