Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Podcast-app Overcast op iOS nu gratis te downloaden

Geschreven door
Geplaatst op12 oktober 2015, 10:04 CategorieApplicaties

De maker van de populairste podcast-app op iOS, Overcast, heeft laten weten dat de applicatie vanaf nu volledig gratis te downloaden is. Wel kun je de ontwikkelaar nog altijd steunen met een klein bedrag per maand.

Overcast: de populairste podcast-app op iOS nu gratis

Overcast wordt gezien als de meest populaire podcast-applicatie op iOS. En met de update die dit weekend is vrijgegeven, zal die populariteit alleen maar kunnen stijgen, aangezien de maker, Marco Arment, heeft aangegeven dat Overcast nu volledig gratis te gebruiken is. Slechts twintig procent van alle gebruikers betaalde voor de applicatie, die daarna toegang biedt tot functies als smart speed, voice boost en de mogelijkheid te kunnen downloaden via een mobiel netwerk. Maar de in-app-aankopen zijn nu volledig verdwenen.

Wel kun je er nog voor kiezen de ontwikkelaar te steunen met een klein bedrag per maand, van nog geen euro, zodat Arment nog steeds de ruimte heeft nieuwe onderdelen toe te blijven voegen aan de app. Arment geeft aan dat wanneer slechts vijf procent van zijn huidige gebruikers voor die optie kiest, hij evenveel zou omzetten als voorheen. Mogelijk krijgen betalers in de toekomst wel eerder toegang tot nieuwe functies – maar tot het zover is, is het eigenlijk meer een manier om te laten zien dat je het werk van Arment waardeert.

Mocht je Overcast al op je iPad hebben staan, dan kan het zijn dat die al geüpdatet is naar Overcast twee. Hieronder hebben we de veranderingen opgesomd.

  • Podcasts streamen zonder die eerste te moeten downloaden
  • Smart speed en voice boost werken ongeacht de luistermethode
  • Smart speed en voice boost klinken beter dan voorheen
  • Er zijn hoofdstukken toegevoegd
  • Er kunnen aanbevelingen worden gedaan op basis van je luistergedrag
  • Ondersteuning voor 3D Touch (iPhone 6s Plus)
  • Overcast
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.