Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy S7 krijgt drukgevoelig display’

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2015, 9:14 CategorieAndroid

Er is een nieuw gerucht verschenen over de onaangekondigde Samsung Galaxy S7: die zou namelijk een drukgevoelig display krijgen. Zo’n scherm zou te vergelijken moeten zijn met 3D Touch op een iPhone 6S Plus of zijn kleinere broertje.

Gerucht: Samsung Galaxy S7 krijgt iets dat lijkt op 3D Touch

Naar verluidt werkt Samsung momenteel met het bedrijf Synaptics aan een drukgevoelig display voor de Samsung Galaxy S7; een display dat zou moeten overeenkomen met de 3D Touch-functie op een iPhone 6S Plus. De implementatie van Synaptics heet ClearForce en werkt dus ongeveer net zoals 3D Touch werkt: het touchscreen op een apparaat kan herkennen hoeveel druk je uitoefent op het scherm en daarmee verschillende functies oproepen. Consumenten met een nieuwe iPhone doen dit nu alweer even.

Mocht Samsung voornemens zijn deze technologie in de Samsung Galaxy S7, een phablet met een scherm van 5,5 inch volgens de geruchten, te proppen, dan zal er ongetwijfeld kritiek ontstaan vanuit de techwereld. Echter, Apple heeft zoiets als 3D Touch niet uitgevonden en heeft ook de rechten op dergelijke technieken niet in handen, dus Samsung is vrij om te doen wat het wil. Het zou ons in elk geval niet verbazen wanneer dit gerucht waar blijkt te zijn, aangezien Samsung heel vaak de nieuwste technieken voor vlaggenschepen gebruikt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.