Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy S7 krijgt een usb type-c-poort’

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2015, 8:54 CategorieAndroid

Naar verluidt wordt de Samsung Galaxy S7-phablet voorzien van een usb type-c-poort, waardoor het toestel sneller op te laden is. Helemaal zeker weten doen we dit nog niet, omdat de bron van die gerucht niet bekend is, maar het zou in elk geval niet vreemd zijn.

Gerucht: Samsung Galaxy S7 krijgt een usb type-c-poort

De laatste paar maanden heeft usb type-c heel wat koppen op zijn naam mogen schrijven. Je kunt dus stellen dat de techniek furore heeft gemaakt en het ziet er naar uit dat die populariteit voorlopig onverminderd groot blijft. Er is namelijk een nieuw gerucht opgedoken over de Samsung Galaxy S7-phablet: volgens ‘bronnen’ krijgt dit toestel namelijk ook een usb type-c-poort, die de microUSB-poort moet vervangen. Helaas kunnen wij niet controleren wie die bronnen zijn, maar het nieuws is afkomstig van de website SamMobile.

Dat usb type-c zo populair is, heeft onder meer te maken met het feit dat je de apparaten die voorzien zijn van een dergelijke poort, super snel kunt opladen. Daarnaast is het zo dat je de kabel altijd meteen in het toestel kunt pluggen, zonder dat je hem eerste één, twee of drie keer moet omdraaien. Daarnaast ben je ook in staat sneller data te versturen over deze kabel. Wil je meer lezen over usb type-c? Dan kun je in ons uitgebreide achtergrondartikel terecht. Onder meer de nieuwe Nexus-apparaten hebben de aansluiting ook.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.