Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Specificaties en prijs Samsung Galaxy View verschijnen online

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2015, 11:32 CategorieAndroid

Hoewel Samsung alleen nog een teaser verspreid heeft weten we eigenlijk alles al over de nog onaangekondigde Galaxy View. Vorige maand verschenen de eerste specificaties van deze reusachtige tablet online, vorige week kwamen gelekte afbeeldingen voorbij en vandaag duiken de eerste pre-orders al op.

In de VS biedt een aantal winkels de nog onaangekondigde Samsung Galaxy View reeds aan als pre-order. Voor de tablet, welke een formaat van 18,4-inch heeft, moet 599 dollar neergelegd worden. Ook een groot aantal specificaties wordt door verschillende retailers vermeld en dat wat we eerder al voorbij zagen komen wordt hiermee bevestigd.

Maar, wellicht interessanter om eerst te vermelden is hoe Samsung de tablet in de markt wil zetten. Het gaat niet zozeer om de computertaken maar om het streamen van videomateriaal. De Koreaanse fabrikant ziet de Galaxy View als alternatief voor de tv; een mobiel scherm waarmee content van bijvoorbeeld Netflix bekeken kan worden. De tablet is dan ook voorzien van een ingebouwde standaard en een handvat.

Samsung-Galaxy-View-low-res-1

Samsung heeft de Galaxy View het modelnummer SM-T670 meegegeven en voorziet het toestel van een 18,4-inch tft lcd-display. Onder de motorkap zien we een Exynos 7580 octacore-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz terug, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is.

Verder komt de tablet met 802.11ac WiFi en Bluetooth 4.1 voor draadloze communicatie, 3G/4G voor snel mobiel internet, een 2.1 megapixel camera aan de voorzijde en een 5700mAh accu met een batterijduur van 8,5 uur. Qua software lijkt Samsung de tablet te voorzien van een speciale multimedia-interface, die over Android heen ligt. Ook moet het apparaat eenvoudig middels stemcommando’s bediend kunnen worden.

In de VS wordt de Galaxy View reeds al pre-order aangeboden voor een prijs van 599 dollar. Of en wanneer de tablet naar Europa komt, en voor welke prijs, is nog niet bekend.

  • Delen:

Reacties

  1. Jan Bos
    27 oktober, 2015 om 8:59

    Wat mij het meeste bevalt, dat is dat de hardwareknop verdwenen is.
    Softwareknoppen die met het scherm meedraaien zijn gewoon heel fijn in het gebruik, je weet dat de knop altijd beneden zit.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.