Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Stemcommando ‘Hey Cortana’ beschikbaar in Android-app

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2015, 9:56 CategorieAndroid

De Android-applicatie van de digitale assistent Cortana kan vanaf nu reageren op het stemcommando ‘Hey Cortana’, net als op Windows. Echter, Microsoft loopt wel tegen wat beperkingen aan; Cortana werkt niet geheel hetzelfde op Android als op Windows 10 en Windows Phone.

‘Hey Cortana’, werkt op Android, maar niet helemaal…

Op dit moment vindt er een bèta plaats van de Cortana-app op Android, maar alleen voor mensen in de Verenigde Staten. Uit die bèta komt echter goed nieuws, aangezien Microsoft het stemcommando ‘Hey Cortana’ heeft toegevoegd aan de software. Wanneer je ‘Hey Cortana’ roept, dan activeer je de digitale assistent en kun haar dingen vragen over het weer, je afspraken en natuurlijk nog veel meer dingen. Cortana werkt helaas wel anders dan op het Windows-platform – je moet de app al open hebben staan, wil je het commando gebruiken.

En dat werkt natuurlijk niet helemaal intuïtief. Het voordeel van een digitale assistent is dat je hem of haar kan oproepen vanuit het lockscreen (sommige Androids staan dat toe in combinatie met Google Now) of een andere plek binnen het besturingssysteem; in elk geval op een ander moment dan dat je de app al hebt opgestart. Want anders kun je natuurlijk gewoon meteen zelf de app in kwestie openen en doen wat je moet doen. Desondanks is het een stap in de goede richting en mogelijk een vooruitzicht van wat nog allemaal komen kan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.