Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Surface Book: Microsoft kondigt eigen Macbook-variant aan

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2015, 17:54 CategorieWindows

Microsoft heeft de Surface Book aangekondigd. Het apparaat is te vergelijken met een Macbook, maar dan met een afneembaar scherm, waardoor we dus met een convertible tablet te maken hebben. Ook is het apparaat volgens Microsoft een stuk krachtiger.

Dit is de Microsoft Surface Book

Microsoft heeft tijdens zijn najaarspresentatie de Surface Book aangekondigd. Eigenlijk is het een laptop, maar omdat je het scherm van de basis af kunt halen, kun je het apparaat ook als high-end tablet gebruiken. Qua design lijkt de Surface Book niet op een Surface-tablet zoals we hem kennen. Het heeft een 13,5 inch-scherm, een trackpad gemaakt van glas en is in het bezit van een toetsenbord met verlichting. Ook is de body volledig van metaal gemaakt, maar dat zul je niet merken wanneer je hem in je tas meeneemt.

microsoft-surface-book-1540x

De Surface Book is voorzien van de nieuwste generatie Intel Core i7-processor en GDDR5-werkgeheugen. Volgens Microsoft is dit op dit moment de snelste laptop ooit gemaakt, eentje die ook nog eens twaalf uur meegaat op een volle batterij. Microsoft wil hiermee niet zichzelf steviger in de markt zetten tegenover Google en Apple, met hun Pixel C– en iPad Pro-tablet, maar tegenover Apple met zijn Macbook en Lenovo met zijn vele convertibles. Op het podium liet Microsoft zien hoe feilloos Adobe Premiere Pro werkt op het apparaat.

Het afneembare aanraakscherm is slechts 7,7 millimeter dik en weegt iets meer dan zevenhonderd gram. Het enige nadeel is dat de Nvidia GeForce GPU (die het Xbox-team heeft getweakt) van het apparaat in de basis (het toetsenbord) zit waardoor je er dus alleen van profiteert wanneer beiden gekoppeld zijn.

microsoft-surface-book-hinge-1540x

Ook heeft de Surface Book een aparte scharnier, die een beetje aan een slang doet denken (zie afbeeldingen hierboven). Microsoft noemt dit de Dynamic Fulcrum Hinge. Hiermee kun je het display 360 graden draaien en dus het toetsenbord aan de onderzijde plaatsen wanneer je bijvoorbeeld wat wilt presenteren en tegelijkertijd van de krachtige gpu gebruik wilt maken. Daarnaast is de basis voorzien van usb-poorten en een SD-kaartlezer.

Video

In onderstaande video worden de belangrijkste features en functies van de Microsoft Surface Book getoond.

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf eind oktober is het apparaat beschikbaar in Noord-Amerika voor een prijs van 1499 dollar. Voorlopig komt de laptop helaas niet naar Europa. Uiteraard wordt ook de Surface Book voorzien van de nieuwste versie van Windows, Windows 10, en werkt het met de Surface Dock.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.