Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Surface Pro 4-concurrent Dell XPS 12 met 4K-scherm gelekt

Geschreven door
Geplaatst op2 oktober 2015, 10:23 CategorieWindows

Het is geen geheim dat andere fabrikanten het succes van de Surface Pro-lijn willen kopiëren en de Dell XPS 12-tablet moet dat ook gaan doen. De tablet is voorzien van een 4K-scherm, evenals een afneembaar toetsenbord.

Dell XPS 12 versus de Surface Pro 4

Dat andere fabrikanten doorhebben dat Microsoft successen boekt met de Surface Pro-lijn, blijkt uit de onlangs aangekondigde tablets van onder meer Google (Pixel C) en Apple (iPad Pro). Dell is het natuurlijk ook opgevallen en probeert nu waarschijnlijk de aanval in te zetten met de Dell XPS 12-tablet. Deze tablet is gelekt nog voordat hij aangekondigd kon worden (mogelijk later deze maand). De tablet wordt niet alleen voorzien van een afneembaar toetsenbord, maar ook een 4K-scherm dat de Surface Pro (nog) niet heeft.

dell-xps-12-1540x-1

Dit zijn de specs van de Dell XPS 12

 • 12.5-inch 4K Ultra HD Sharp IGZO panel; optionele HD-versie met 1920 bij 1080-display
 • Magnesium en aluminium behuizing
 • 352 ppi, 400 nits helderheid
 • Dell Active Pen compatible
 • Intel Core M Skylake SoC
 • M2. SATA SSD, met variërende capaciteiten
 • Acht megapixel camera aan de achterkant, vijf megapixel-camera aan de voorkant
 • Dual-band Gigabit Wi-Fi en Bluetooth 4.1
 • Optionele 4G-verbinding
 • Twee Thunderbolt 3-enabled USB Type-C ports
 • SD-kaartlezer
 • 30-watt-hour batterij
 • 790 gram

dell-xps-12-1540x-2

In totaal krijg de Dell XPS 12 de beschikking over twee optionele toetsenborden, waaronder eentje die 1,3 mm dun is en eentje die een volledig toetsenbord presenteert. Ook heeft dat grotere toetsenbord toetsen met lichtjes, een glazen trackpad en extra poorten (usb type-c, twee usb 3.0 en hdmi-uit). De verwachting is dat de Dell XPS 12 tijdens Dell World 2015 wordt aangekondigd deze maand. Over een prijs en releasedatum is helaas op dit moment nog niets naar buiten gebracht; ook die informatie verwachten we later deze maand.

 • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.