Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba kondigt dynaPad hybride met Windows 10 en stylus aan

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2015, 9:26 CategorieWindows

Afgelopen maand toonde Toshiba tijdens IFA 2015 een prototype convertible met Windows 10-software, de dynaBook. Dit model zou voorlopig nog niet op de markt verschijnen maar vandaag heeft de Japanse fabrikant toch een consumentenversie aangekondigd, onder een andere naam weliswaar.

Toshiba dynaPad

Toshiba kondigt vandaag de dynaPad aan. Deze convertible/hybride is voorzien van een 12-inch tablet, een toetsenborddock en een stylus waarmee het scherm bediend kan worden en getekend of geschreven kan worden. Volgens Toshiba is de dynaPad met een profiel van maar 6,9 millimeter en een gewicht van 549 gram de dunste en lichtste 12-inch tablet ter wereld.

De Toshiba dynaPad is een zogenaamde hybride, wat inhoudt dat het display, de tablet, met het toetsenborddock gekoppeld kan worden om het geheel als laptop te gebruiken. De Japanse fabrikant geeft aan dat het apparaat ontworpen is om het natuurlijke gevoel van schrijven met pen en papier na te bootsen. Om dit mogelijk te maken wordt een WACOM Active Electro-Static (AES)-stylus meegeleverd, die zich onderscheidt door positienauwkeurigheid en door het vermogen de tilthoek van de pen te herkennen.

De dynaPad draait op Windows 10-software maar Toshiba levert ook een groot aantal applicaties mee. Met de vooraf geïnstalleerde bundel Toshiba Tru-applicaties, waaronder TruNote, TruCapture, TruRecorder, TruNote Clipper en TruNote Share, kunnen gebruikers hun aantekeningen, foto’s en bestanden verzamelen, ordenen en delen. De dynaPad is geschikt voor zowel rechts- als linkshandige gebruikers: apps als TruNote passen zich aan beide soorten aan.

Toshiba-dynapad-1

Het scherm van de dynaPad heeft een formaat van 12-inch, is voorzien van Gorilla Glass-bescherming en beschikt over een 1,920 bij 1.080 pixels resolutie. Ook is er een coating aanwezig die reflecties voorkomt. Onder de motorkap zien we een 1,44Ghz Intel Atom-processor terug, vergezeld door 4GB aan werkgeheugen en maximaal 128GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden.

Het chassis van carbon is vier keer zo stijf als een conventionele constructie en daardoor volgens Toshiba zeer geschikt voor mobiel gebruik. Het toetsenbord is voorzien van een 19 mm pitch en 1,5 mm stroke. Ook als de tablet en het toetsenbord niet gebruikt worden, worden ze door magneten bijeengehouden. De WACOM AES-pen kan aan de zijkant van de tablet vastgeklikt worden.

Beschikbaarheid en prijs

Toshiba’s dynaPad is leverbaar in het eerste kwartaal van 2016. De Nederlandse adviesprijs is op dit moment nog niet bekend maar deze komt, kijkend naar de Japanse prijs, waarschijnlijk rond de 1.000 euro te liggen.

  • Delen:
Toshiba Dynapad WT12PE-A64K
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.