Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vingerafdrukken verlaten nieuwe Nexus-smartphones niet

Geschreven door
Geplaatst op1 oktober 2015, 9:58 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat de opgeslagen vingerafdrukken op de Nexus 6P en Nexus 5X het toestel nooit zullen verlaten. Ook is het zo dat de vingerafdrukken niet met andere apps kunnen en zullen worden gedeeld.

Je vingerafdruk is veilig op de Nexus 6P

Wanneer een moderne smartphone of phablet geen vingerafdrukscanner heeft, dan doet die eigenlijk niet meer mee. Het is namelijk de nieuwste trend op het gebied van beveiliging – Google heeft Android 6.0 Marshmallow er zelfs voor geoptimaliseerd qua ondersteuning. Hoe mooi de feature ook is, het roept wel wat vragen op bij Android-gebruikers. Hoe veilig is die vingerafdrukscanner nou eigenlijk? En wat gebeurt er met je opgeslagen vingerafdruk? Google bevestigt via Reddit dat niets wordt gedeeld met andere apps of Google.

Fingerprint features are securely encrypted on the device, and processed in the secure Trustzone protected area of memory. The Android 6.0 fingerprint APIs do not provide any access to the fingerprint material to apps. Fingerprint features never leave the device and are not shared with Google (so for example if you setup a new phone, you need to re-enroll your fingers). If your phone is ever lost or stolen you can easily find, lock, and erase your phone using Android Device Manager.

Hopelijk beantwoordt het bovenstaande antwoord de vragen die je nog had over de beveiligingsrisico’s. Het punt dat je opnieuw je vingerafdruk moet registreren wanneer je een andere Android gebruikt en instelt, betekent dus dat de afdruk niet via de cloud bij Google wordt opgeslagen. De afdruk staat dus echt lokaal opgeslagen en geen enkele andere applicatie kan erbij, dan de applicatie die ontworpen is voor de vingerafdrukscanner. Het Google-team beantwoorde ook al een andere vraag: waar staat die P toch voor in Nexus 6P?

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.