Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

VLC voor Android heeft minder toestemmingen nodig

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2015, 19:01 CategorieAndroid

De makers van de populaire VLC-applicatie hebben bekendgemaakt dat de app voortaan minder toestemmingen nodig heeft op Android, maar nog wel volledig kan functioneren. En in tijden van privacywaakzaamheid is dat een welkome update voor een applicatie.

VLC 1.6 op Android werkt met minder

Of je nou een video wil afspelen op je pc of mobiel apparaat, Windows, Android of wat anders, de kans is groot dat je dat doet via de mediaspeler VLC. VLC is verreweg de meest populaire applicatie om dat mee te doen, omdat het niet alleen ondertiteling, maar ook een groot scala aan videoformaten ondersteunt. Dat je VLC op je Android gebruikt is dus ook aannemelijk. Mocht dat het geval zijn, dan hebben we goed nieuws: met de nieuwe update werkt de videospeler namelijk met minder toestemmingen dan voorheen het geval was.

Je hebt daarvoor wel tenminste Android 4.4 of hoger nodig. Verder hebben de makers ervoor gezorgd dat VLC voortaan ook soepeler werkt door het één en ander onder de motorkap aan te passen, waardoor de video’s sneller worden afgespeeld en de interface sneller kan worden gebruikt. Die interface is ook wat opgeschoond, heeft meer Material Design-elementen en bereidt zich vast voor op Android 6.0. Daarnaast ondersteunt VLC nu ook 4K, is er een betere sync-mogelijkheid tussen beeld en geluid en is er een USB auto-detection.

  • VLC voor Android
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.