Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Volgende generatie iPad en iPhone krijgt Samsung oled-display’

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2015, 10:03 CategorieApple

Dat Apple zijn toekomstige iPads en iPhones met een oled-display gaat uitrusten is eigenlijk gezien de technologische ontwikkeling geen verrassing en bovendien hebben we al verschillende geruchten hierover voorbij zien komen. Maar, wanneer gaat dit gebeuren en wie maakt die oled-displays dan?

Volgens nieuwe geruchten is Samsung de fabrikant die Apple gaat voorzien van oled-display en wel voor de volgende generatie iPhones en iPads. Momenteel maakt alleen de Apple Watch gebruik van een oled-scherm, met LG als enige fabrikant. Uit Korea komt het gerucht dat Samsung het scherm voor de tweede generatie Apple Watch mag maken en daarbij wordt gesuggereerd dat deze samenwerking doorgaat in de productie van schermen voor de iPad en iPhone. Op dit moment zijn de iPhone en iPad nog voorzien van lcd-panelen.

Dit is nogal opvallend want Samsung en Apple zijn al jaren in een hevige strijd verwikkeld, een strijd die zelfs in de rechtbank uitgevochten wordt. Maar, aan de andere kant zijn beide bedrijven van elkaar afhankelijk. Samsung heeft namelijk verschillende componenten voor Apple’s populaire producten ontwikkeld en daar verdient Samsung weer een hoop geld aan.

Apple zou momenteel oled-displays voor de volgende generatie iPad en iPhone testen maar een beslissing moet nog genomen worden. De iPad kan echter wel een duwtje in de rug gebruiken want vandaag bleek dat de verkopen van de tablet wederom gedaald zijn.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.