Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 Mobile verschijnt in december pas

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2015, 9:51 CategorieWindows

Windows 10 voor laptops, desktops, convertibles en hybride apparaten is al even beschikbaar maar het wachten is nog steeds op de mobiele versie van de software; Windows 10 Mobile. In juli kregen we van Microsoft te horen dat Windows 10 Mobile in november zou verschijnen maar vandaag wordt duidelijk dat dit december wordt.

Windows 10 is inmiddels beschikbaar voor onder meer laptops, convertibles, desktop pc’s en tablets met een groot scherm. De versie voor smartphones en tablets met een klein scherm laat nog even op zich wachten. Deze versie gaat onder de naam Windows 10 Mobile en bevat diverse optimalisaties voor het kleine scherm. Eén van deze optimalisaties is Continuum, de mogelijkheid om van je smartphone een desktop te maken.

Gisteren presenteerde Microsoft in de VS de Lumia 950XL, de eerste smartphone die op Windows 10 Mobile draait. Dit model moet vanaf volgende maand al in de (Amerikaanse) schappen liggen. Windows 10 Mobile voor andere smartphones en tablets wordt pas later verwacht. Via een reactie op Facebook laat Microsoft weten dat we de software ergens in december kunnen verwachten.

Windows 10 is available on PCs and tablets now, and while Lumia 950 and Lumia 950 XL ship with Windows 10 for phones, broad availability of Windows 10 on other devices, including mobile phones, will begin rolling out in December

Windows 10 Mobile zal beschikbaar gesteld worden voor alle apparaten met een scherm dat kleiner dan 8-inch is. Dat de software nog niet beschikbaar is, is dan ook de reden voor het uitblijven van de eerste Windows 10-tablets van klein formaat.

Lees meer over alles dat je moet weten over Windows 10.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.