Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Aantal Windows-tablets verdubbeld in 2019’

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2015, 10:13 CategorieWindows

Uit onderzoek van een analistenbureau blijkt dat het marktaandeel van Windows-tablets zal zijn verdubbeld in 2019. Dat betekent dat het OS met het grootste aandeel, momenteel Android, flink zal moeten inleveren.

‘Marktaandeel Windows 10-tablets zal stijgen’

Uit onderzoek van het analistenbureau Strategy Analytics blijkt dat het marktaandeel van de Windows 10-tablets in de komende vier jaar flink zal stijgen. Het bureau verwacht dat het marktaandeel zelfs bijna zal verdubbelen ten opzichte van dit jaar. Daar waar het bureau nu tien procent van de tabletmarkt toeschrijft aan Windows 10, zal dat aan het einde van 2019 op achttien procent gaan liggen. Android is momenteel de grootste op de tabletmarkt, met 68 procent in handen, maar die zal ook flink moeten inleveren: negen procent.

iOS zal slechts één procent gaan stijgen, als het aan het bureau ligt, van 22 naar 23 procent. Strategy Analytics denkt dat dit succes te danken zal zijn aan de Surface-lijn van Microsoft, die al jaren het beste van zowel een tablet als een pc naar boven wil halen in één apparaat. Ook is het natuurlijk zo dat Microsoft al jaren bezig is de 2-in-1-lijnen de pushen, dankzij de release van Windows 8. Bovendien heb je fabrikanten als Asus en Lenovo die goedkopere convertibles en hybrides in de markt hebben gezet, wat allemaal meespeelt in de populariteit.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.