Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-apps komen mogelijk toch niet naar Windows 10

Geschreven door
Geplaatst op16 november 2015, 9:09 CategorieWindows

Al maanden gonst het van de geruchten dat Microsoft Android-apps op Windows 10 wil laten draaien – maar dat gaat mogelijk niet gebeuren. De software die daarvoor moet zorgen zou voor enorm veel problemen hebben gezorgd de laatste tijd.

Toch geen Android-apps naar Windows 10?

We horen nu al maanden dat Microsoft voornemens is niet alleen oudere Windows- en iOS-apps te porten naar Windows 10, ook de Android-apps zouden onderweg zijn naar zowel Windows 10 als Windows 10 Mobile. De Windows Store van Microsoft is namelijk nog lang niet zo aantrekkelijk als de App Store en Google Play, waardoor Microsoft genoodzaakt is dit soort handelingen te verrichten. Maar dit weekend kwam naar buiten dat de Android-apps mogelijk toch niet meer naar Windows 10 komen – Microsoft heeft er niet op gereageerd.

De Android-software die het mogelijk moet maken Android-apps binnen Windows 10 te laten draaien (binnen een aparte software-omgeving, een emulator), zou namelijk voor te veel problemen hebben gezorgd. Ook zouden ontwikkelaars zo heel lui letterlijk de Android-app uitbrengen op Windows, zonder gebruik te maken Windows 10-eigenschappen. En dat zouden voor Microsoft te grote obstakels zijn. Omdat Microsoft nog niet gereageerd heeft, blijft het een gerucht – maar het duurt nu toch wel erg lang, dus het kan zomaar kloppen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.