Android krijgt een nieuwe beveiligingsupdate

03 november 2015 1 Minuut 1 Reacties
android-malware

Google heeft bekendgemaakt dat het Android-besturingssysteem vanaf vandaag een nieuwe beveiligingsupdate mag verwachten. De update brengt patches uit voor twee gevaarlijke exploitaties binnen het OS, die vanaf nu verholpen zouden moeten zijn.

De beveiligingsupdates van deze maand voor Android

Google heeft laten weten dat Android-eigenaars vanaf vandaag een nieuwe update voor het besturingssysteem kunnen verwachten. De nieuwe update bevat in totaal 23 oplossingen voor bekende beveiligingsproblemen, waarvan twee behoorlijke serieuze. Eén van de patches moet er namelijk voor zorgen dat kwaadwillende niet meer op afstand toegang tot je Android krijgen middels een code die wordt verstuurd via een mms-bericht, e-mail of het browser op internet. Ook is er een nieuwe patch voor de Stagefright-exploitatie.

De bugs die in deze update wordt geplet, zijn afkomstig uit rapporten van onder meer Trend Micro, System Security Lab en Keen Team, maar natuurlijk ook Googles eigen beveiligingsteam. Binnen nu en 48 uur worden de bestanden ook vrijgegeven via het Android Open Source Project. Dit is al de vierde maandelijkse update sinds Google begon met het uitbrengen van de belangrijke beveiligingsupdates voor Android en de tweede sinds de release van Android 6.0 Marshmallow, die nu verkrijgbaar is voor Nexus-smartphones en -tablets.

Reacties (1)