Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

AppComparison vergelijkt app-aanbod Android en Windows

Geschreven door
Geplaatst op23 november 2015, 10:07 CategorieAndroid

Microsoft heeft een nieuwe app in Google Play gelanceerd, genaamd AppComparison. Zo check je welke Android-apps op Windows uit zijn gebracht, mocht je het overwegen om van Android naar Windows Phone en later Windows 10 Mobile over te stappen.

AppComparison: welke Android-apps zijn er op Windows?

Mocht je het momenteel overwegen om van Android naar Windows over te stappen, omdat die nieuwe Windows 10-smartphones en -phablets er toch wel aantrekkelijk uitzien, dan wil Microsoft je een handje helpen met de app AppComparison. Deze app werkt heel simpel. Nadat je hem hebt gedownload, leest de applicaties welke apps jij op je Android hebt staan. Vervolgens zoekt die deze op in de Windows Store, om te laten zien welke apps je direct zou kunnen downloaden voor Windows Phone en later Windows 10.

Mogelijk kom je er dan achter dat je meest gebruikte apps ook op het Windows-platform beschikbaar zijn, maar de kans is groot dat dit niet het geval is. Windows kampt namelijk al jaren met een app-probleem: weinig ontwikkelaars willen hun apps uitbrengen op Windows Phone en Windows 10, alhoewel daar nu verandering in komt. Mocht je nou veel apps van Google gebruiken, dan kun je precies zien wat je allemaal misloopt wanneer je de overstap maakt – tenzij Google natuurlijk wél werkt aan de meest gebruikte apps voor Windows 10.

  • AppComparison
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.