Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bluetooth-communicatie krijgt in 2016 groter bereik

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2015, 10:25 CategorieHardware

Als je Bluetooth gebruikt dan heb je vast wel eens ervaren dat het bereik van deze standaard niet bijzonder groot is. Veel meer dan 10 meter kun je er niet uithalen. Maar, als het aan de instantie die Bluetooth-standaarden ontwikkeld ligt komt daar volgend jaar verandering in.

De Bluetooth SIG werkt aan een nieuw protocol waarmee ook informatie over grotere afstanden verstuurd kan worden. Dit gebeurt middels het zogenaamde ‘mesh networking’, wat inhoudt dat andere Bluetooth-apparaten als tussenstation gaan dienen.

Het bereik van de verbinding wordt vergroot door de Bluetooth-verbinding te verlengen middels andere apparaten die over Bluetooth beschikken. Uiteindelijk komt het signaal dan bij het apparaat dat over een internetverbinding beschikt terecht. Hierdoor kun je bijvoorbeeld mogelijk om een compleet gebouw met Bluetooth-bereik te coveren.

Maar, dat is niet alles; ook het bereik van individuele verbindingen moet vergroot worden en de snelheid van de communicatie moet worden verhoogd zonder het energieverbruik van het gebruikte apparaat negatief te beïnvloeden. Met Bluetooth Smart moet het bereik al viermaal groter zijn.

De verwachting is dat de nieuwe standaard hiervoor volgend jaar aangekondigd wordt, waarna we deze waarschijnlijk in de tweede helft van 2016 in de eerste producten, waaronder mobiele apparaten en smart home-apparaten, terugzien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.