Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dit vindt de internationale pers van de iPad Pro

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2015, 14:32 CategorieiPad

De iPad Pro is vanaf vandaag officieel verkrijgbaar en dat betekent dat ook de recensies over het apparaat online staan. Als je de verschillende recensies naast elkaar legt, dan bestaat er een consensus – maar wel eentje die meer op een gegeven en minder op een mening lijkt.

De iPad Pro – dit vindt de pers

De iPad Pro is vanaf vandaag te koop. De Pro is niet alleen de krachtigste tablet die Apple ooit heeft gemaakt, maar ook meteen de duurste. Wil je namelijk een iPad Pro, dan zul je tenminste 919 euro moeten neerleggen voor het apparaat. Voor dat bedrag krijg je de versie met 32GB interne opslagruimte thuisgestuurd. Wil je het model met 128GB aan ruimte, dan dien je daarvoor 1099 euro te betalen. Je kunt nog een stapje hoger: de Apple iPad Pro met 128GB aan schijfruimte en een 3G/4G-verbinding kost je namelijk 1249 euro. Ook kun je vanaf 11 november meteen de accessoires kopen, zoals de Apple Pencil, Smart Cover en de siliconen hoes.

En aangezien de iPad Pro vanaf nu verkrijgbaar is, zijn er ook al een aantal recensies live gegaan vandaag. Hieronder hebben we er een paar opgesteld.

 • Zo meldt The Verge dat de iPad Pro inderdaad goed voor het consumeren van media is, maar verder bestaan alle grenzen nog die iOS met zich meebrengt. Het toetsenbord valt tegen, maar de Pencil juist weer niet.

You can get a lot more done with iPad apps than with the paltry selection of tablet / touch-first apps available for the Surface. But, because Apple hasn’t made a great keyboard, the iPad Pro isn’t a complete replacement for a great laptop like the MacBook Air — even for a tablet guy like me. The iPad Pro will no doubt make a lot of Apple users happy, especially if they use it for graphics. But I won’t be buying one, and I don’t recommend that average users do so either.

 • MacStories is eigenlijk alleen maar heel erg positief over de grootste iPad. Het idee achter zijn recensie is dat wanneer je de iPad al gebruikt voor je werk, de iPad Pro eigenlijk alleen maar alles beter kan maken.

The device I’ve used every day for a year to get my work done for this site now seems tiny and limited, with small apps, less content shown on screen, and a constrained multitasking interface. I know that it’s only been a week, and I do believe that the Air 2 is a great device for lots of people, but I feel like all the work I’ve done on the iPad and iOS has led me to this point. I’m ready to take my iPad setup to the next level, and I think my workflow can benefit from improved hardware and a more capable version of iOS.

 • In de recensie van WIRED wordt er veel nadruk gelegd op de accessoires. De Apple Pencil komt er goed van af (voornamelijk omdat meer privileges heeft als Apple-apparaat), maar het toetsenbord kan (wederom) weinig goed doen.

A strange thing happens when you sit down at a 13-inch device with a keyboard, though: you expect it to work like a laptop. And the iPad Pro doesn’t. Its split-screen multitasking is handy, but only lets you do two things at once. The Smart Keyboard doesn’t support keyboard shortcuts in most apps, at least until developers add them. (Handy tip: press and hold the Command key in any app to see all available shortcuts.) You can Command-Tab to switch between apps, Command-Shift-H to go home, and Command-Space to open Spotlight. But why can’t you change the volume with the keyboard? Or turn the tablet off? Where’s the escape key? Why can’t you just start typing when you’re on the home screen to bring up the search, the way BlackBerry used to do it? Why isn’t there a search key that works in every app? Seriously, where is the escape key?

 • CNET meldt dat de iPad Pro inderdaad lekker snel is, maar niet sneller dan een gemiddelde laptop. Desondanks weet Apple goed gebruik te maken van de hardware.

But can the iPad Pro take on “real” laptops? Tests between PCs, Macs and tablets are necessarily more anecdotal, but using the Jetstream browser benchmark, a MacBook Pro and Surface Pro 4 came out on top. But when you consider that both of the computers were running full-on Intel Core i5 chips, the iPad Pro’s performance was quite good. But speed, on something like an iPad, is relative. The iPad Air 2 still feels fast running iOS 9, even split-screen multitasking. I can get plenty of everyday work done on that, too. Speed depends on the specialized apps and tools that can take advantage of the iPad Pro’s power. There just aren’t enough optimized iPad Pro apps, yet, to determine what the difference could be.

 • Als laatste hebben we de Wall Street Journal. De schrijfster van dit artikel meldt dat de iPad Pro in principe een goed apparaat is, maar veel kleine beperkingen heeft. Creatievelingen kunnen er mee uit de voeten; zoek je echter een krachtig apparaat, dan moet je verder kijken.

I brainstormed for my video using the Paper app, dragging in photos and videos, marking them up with handwritten notes. I edited a short video by cutting and moving around clips with my finger. I sliced off what looked like a real human leg in an app called Complete Anatomy. That’s why answering “So… what is it?” is so hard. The Pro may seem wedged between iPads and MacBooks, but it will be your main computer in the future. As our phablets push smaller tablets into retirement, the big tablet and its accessories will do the same for our traditional computers. For now, however, it may be easiest to step back and see the Pro as a… really good, really big iPad.

Apple Pro – de consensus

Voorlopig lijkt het erop dat de internationale pers het over één ding eens is: de iPad Pro is groot en een mooi apparaat wanneer je al een iPad en vooral de iOS-omgeving gewend. Geen van de recensenten lijkt de iPad Pro echter aan te bevelen aan consumenten die gehecht zijn aan Android- en Windows-tablets. Ook krijgt het toetsenbord er van langs, terwijl de Apple Pencil positief in de smaak valt.

 • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Reacties

 1. Rowan
  11 november, 2015 om 17:37

  Wat een simpele vergelijking tussen iOS (en android) vergeleken met windows. Je kan niet veel meer met dit ding dan de gemiddelde tablet. Leuk voor artiesten om te schetsen etc, maar daar houdt het op. De meeste dingen die ik voor de universiteit moet doen kan niet hierop. Een leuk apparaat voor een specifieke doelgroep.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.