Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste blik op Samsungs TouchWiz met Marshmallow-update

Geschreven door
Geplaatst op18 november 2015, 10:00 CategorieAndroid

Er zijn beelden gelekt van de nieuwe TouchWiz-interface van Samsung. Deze versie is opgeschoond en net even wat sneller dan zijn voorganger, blijkt al uit eerste ervaringen. De huidige build draait op een Galaxy Note 5 en is vermengd met Marshmallow.

Marshmallow-update voor Samsungs TouchWiz

Op het forum van Android-ontwikkelaars is dinsdagavond een hoop informatie verschenen over de Marshmallow-versie van Samsungs TouchWiz-interface. Er zijn een hoop dingen veranderd. Eén van de belangrijkste veranderingen is dat er geen problemen waren opgedoken met het geheugen en het gebruik daarvan. Ook is het design aangepast en moeten de blauwe en groene kleuren meer plaatsmaken voor wit. Wel blijven de groene kleuren nog bestaan in de vorm van knoppen, zoals je hierboven kunt zien op de afbeeldingen.

Over het algemeen leeft het idee dat de interface van TouchWiz behoorlijk opgeschoond is zoals beloofd en dat is voor alle Samsung-eigenaren goed nieuws. Want wanneer de interface minder omslachtig is, neem je hem gemakkelijker in gebruik; en wanneer die ook nog eens goed omgaat met het beschikbare geheugen, dan blijft je toestel ook lekker snel draaien. Verder lijkt de beveiliging op orde te zijn, lijken de animaties meer op Googles animaties en zien we onder meer nog dat de klok op het lockscreen gecentreerd is.

Voor een uitgebreide analyse van de nieuwe software, kun je op de XDA-website terecht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.