Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste Nintendo-spellen voor mobiel zijn gratis

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2015, 14:42 CategorieAndroid

DeNA heeft woensdag bekendgemaakt dat de games die het bedrijf samen met Nintendo maakt, allemaal gratis zullen zijn. De inkomsten zullen dus moeten komen uit in-app-aankopen, zoals het geval is met de allereerste mobiele Nintendo-titel, Miitomo.

Gratis Nintendo-spellen voor op je smartphone en tablet

Op dit moment werken twee grote Japanse spellenbouwers samen aan nieuwe games voor mobiele apparaten: DeNA, ontwikkelaar van games voor smartphones en tablets, en Nintendo, het bedrijf achter Super Mario, Zelda en Donkey Kong. Alle games die uit de stallen DeNA komen (de ontwikkelaar) onder de vlag van Nintendo (de uitgever) zullen gratis te downloaden zegt, geeft DeNA-directeur Isao Moriyasu aan. Tussen maart 2016 en maart 2017 zijn de bedrijven van plan om vijf games voor mobile devices uit te brengen.

De eerste game die op de planning staat, is Miitomo, een communictie-applicatie waarin ‘spelers’ kunnen spelen met hun Mii (een avatar bekend van Nintendo-consoles) en zo kunnen communiceren met andere Miitomo-eigenaars. De app zal dus gratis te downloaden zijn en worden voorzien van in-app-aankopen zoals kleding en accessoires. Hoewel de gedachte leeft dat Miitomo niet echt een ‘game’ is, bedankt Mroyasu vandaag toch echt dat we wel met een game te maken hebben en dat er later meer entertainmentopties worden toegevoegd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.