‘Facebooks Notify verschijnt volgende week’

05 november 2015 1 Minuut 0 Reacties
Facebook

Volgens de laatste geruchten is zo dat Facebooks Notify-applicatie, een nieuws-app, volgende week al wordt gelanceerd. Ook schijnt het zo te zijn dat grote internetmerken zoals Vogue, Mashable, The Washington Post en CNN meedoen met de app in kwestie.

Facebooks Notify: de nieuwe nieuws-app van Facebook

Facebooks aankomende Notify-applicatie schijnt volgende week al gelanceerd te worden, volgens de Financial Times. Tientallen nieuwswebsites zouden meedoen met dit nieuwe project van Facebook, waaronder grote internetmerken als Vogue, Mashable, The Washington Post en CNN. Met Facebooks Notify zijn gebruikers in staat om zich aan te melden bij grote nieuwsmedia, die dan vervolgens een notificatie sturen wanneer er groot of brekend nieuws is – zo wil Facebook een groter gedeelte van het internet zich eigen maken.

Uiteraard heeft Facebook al een soort nieuwsfunctie, zoals Instant Articles. Daarmee worden belangrijke nieuwsverhalen sneller geopend vanuit Facebook. Notify schijnt hierop voort te borduren, maar dan in zijn eigen applicatie voor verschillende platformen. Een groot scala aan internetuitgevers ondersteunen Instant Articles al en de verwachting is dat straks ook iedereen aan boord is met Notify. Ondertussen heeft Facebook al concurrentie van Twitter in de VS, die met Moments ook de belangrijkste nieuwsverhalen uitlicht.

Reacties (0)