Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

FireFox OS nu uit te proberen als Android-launcher

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2015, 16:25 CategorieAndroid

Ben je als Android-gebruiker benieuwd naar de mogelijkheden van Firefox OS? Dan kun je nu dat OS als launcher downloaden. Het is niet echt een launcher, omdat er veel meer dingen worden aangepast dan gebruikelijk, maar je Android zal er wel zodanig op reageren.

Download nu Firefox OS 2.5 als launcher voor je Android

Mocht je niet bekend zijn met het Firefox OS – geen probleem. Het OS is nooit echt aangeslagen, dus er zijn ook geen fabrikanten die er rekening mee houden. Mocht je er desondanks toch benieuwd naar zijn en je hebt thuis een Android liggen, dan ben je nu in staat om het OS uit te proberen in de vorm van een launcher. Officieel is het geen launcher, omdat het ook dingen in het systeem van je Android aanpast (later ook allemaal terug te draaien), maar je Android zal hem als zodanig installeren en dus ook behandelen.

Het gaat hier wel om een Developers Preview (versie 2.5), dus het systeem kan wat log aanvoelen. Je kunt het APK-bestand (88MB) downloaden vanaf de website van Mozilla (de ontwikkelaar), omdat de launcher niet in Google Play Staat. Wanneer je hem installeert, dan verandert er een hoop aan je toestel. Niet alleen worden enkele systeemsappalicaties veranderd, ook zal alles veel groter en een beetje iOS-achtig gepresenteerd worden. Verder zal alles blijven werken zoals je dat gewend bent op Android – je raakt ook niets kwijt.

Het Firefox OS heeft een aantal dingen die niet standaard in Android zitten, zoals de mogelijkheid een website te pinnen op je homescreen of vanuit elk scherm de adresbalk op te roepen. (Al is het wel met een app op Android mogelijk een website toe te voegen aan het snelle menu.)

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.