Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gluiperige Instagram-app uit app stores gehaald

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2015, 9:50 CategorieApplicaties

De app InstaAgent is uit de App Store van Apple en Google Play gehaald, omdat die de data van de gebruikers opsloeg en doorstuurde. De app deed zich voor als middel om te achterhalen wie op je Instagram-profiel rondkeek en wie niet terug volgt.

InstaAgent ging aan de haal met de data van Instagram-gebruikers

InstaAgent was een Android- en iOS-applicatie voor Instagram-gebruikers, die beloofde gebruikers te laten zien wie er op je Instagram-profiel rondkeek. Ook kon de app laten zien wie je niet terug volgt op het sociale netwerk. Maar dat is blijkbaar niet alles dat de app deed, omdat nu naar buiten is gekomen dat InstaAgent ook je gegevens opsloeg en die doorstuurde naar een verdachte remote server. De data die InstaAgent opsloeg en doorstuurde, waren alle wachtenwoorden en gebruikersnamen van de mensen die de app hadden gedownload.

Daarnaast gebruikte InstaAgent ook je gegevens om in te loggen en om ongeautoriseerde berichten te plaatsen. De app was verkrijgbaar voor iOS en Android en uit de Google Play-pagina was op te maken dat de applicatie al tussen de vijftigduizend en honderdduizend keer was gedownload – wellicht zijn de cijfers op iOS hetzelfde, dat is nu niet te zeggen. Gelukkig hebben Google en Apple de app nu verwijderd. Mocht je dus InstaAgent op één van de twee platformen hebben gedownload, verwijder de app en pas je wachtwoord zo snel mogelijk aan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.