Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google begint met uitrol Android 6.0.1 Marshmallow

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2015, 10:23 CategorieAndroid

Veruit de meeste Androidtablets moeten nog wachten op de update naar Android 6.0, maar elders in de wereld is Google al begonnen met de uitrol van Android 6.0.1.

Android One

Dat meldt een doorgaans betrouwbare Android-lekker op Twitter. Hij vertelt dat de Android One-telefoons, die Google in ontwikkelingslanden verkoopt, de update het eerst krijgen. De Cherry Mobile G1 smartphone, die in de Filippijnen wordt verkocht, heeft de update als eerste binnen gekregen.

Proefkonijnen

Dergelijk nieuws betekent dat de update waarschijnlijk eerst door Google wordt getest op wat proefkonijnen met een Android One-telefoon in sommige landen, voordat die wordt verspreid in de rest van de wereld.

Eerst Nexus, dan de rest

Android Marshmallow is vanaf vorige maand beschikbaar voor fabrikanten van Androidtablets. De Nexustablets en -smartphones zijn zoals gebruikelijk het eerst aan de beurt.

Spraakherkenning

De 6.0-versie van Android biedt vele verbeteringen en bugfixes, en wat nieuwe functies.  Zo wordt meer ingezet op spraakherkenning voor het bedienen van de telefoon; Google verstaat welke app je wilt openen, of wel contact je wilt bellen of mailen. Er zijn nieuwe animaties voor het openen en sluiten van vensters.

App-permissies

Voorts kunnen gebruikers voortaan aangeven welke toestemmingen apps krijgen. Die worden in Android 6.0 niet meer eenmalig aangegeven bij de installatie van een app, maar – per permissie – ook nog als een app bijvoorbeeld de microfoon of de toegang tot contacten wil gebruiken.

Alle belangrijke informatie over Android 6.0 Marshmallow is te lezen in ons feature artikel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.