Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Camera-update wordt uitgerold naar andere Androids

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2015, 8:44 CategorieNieuws

Google is begonnen met de uitrol van de vernieuwde Google Camera-app op Android, die alleen te vinden was op nieuwe Nexus-apparaten. Nu is de update dus ook onderweg naar Android-toestellen, maar die moeten wel tenminste Android 6.0 als OS hebben.

Google Camera-update onderweg naar andere Android-apparaten

Met de release van de Google Nexus 6P en de Google Nexus 5X, lanceerde Google ook meteen een nieuwe versie van de bestaande camera-applicatie: Google Camera. Echter, deze update was verder niet in Google Play te zien, waardoor niet-Nexus-apparaten niet konden meegenieten van de verbeteringen. Tot vandaag dan, aangezien Google heeft laten weten dat de uitrol van de nieuwe camera-app officieel is gestart. Je hebt daarvoor wel Android 6.0 Marshmallow op je smartphone, phablet of tablet nodig, want anders blijft alles bij het oude.

De nieuwe camera-app is qua interface veel meer minimalistisch. Het wisselen tussen de foto- en videomodus gaat met een simpele veeg over het scherm, terwijl de minder gebruikte functies tegenwoordig zijn verstopt in het hamburgermenu aan de linkerkant. Veelgebruikte functies, zoals de flitser en de timer, bevinden zich tegenwoordig rechts bovenin het scherm van je Android. Daarnaast is het ook mogelijk sneller van camera te wisselen, door op de wisselknop naast de shutter te tappen. Alleen dus te downloaden met Marshmallow als OS.

  • Google Camera
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.