Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google lanceert streamen van apps vanuit zoekresultaten

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2015, 8:41 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat het bedrijf begonnen is met het streamen van Android-apps vanuit de mobiele zoekresultaten. Voorlopig werkt het streamen nog maar met vier applicaties, maar in de toekomst worden er meer apps aan dat rijtje toegevoegd.

Stream apps vanuit Google-zoekresultaten op mobile

Google heeft bekendgemaakt dat het bedrijf is begonnen met het streamen van Android-applicaties vanuit de Google-zoekresultaten die worden opgeroepen vanaf een smartphone of tablet. Daarnaast geeft het bedrijf uit Mountain View aan content uit apps voorrang te geven wanneer er geen website over dat onderwerp bestaat; dat betekent dat websites dus voortaan iets verderop in de zoekresultaten binnen de Google-app te vinden zijn. Google baseert deze technologie op die van het bedrijf Agawi, dat het eerder dit jaar opkocht.

Wanneer de apps gestreamd worden naar je Android, dan heb je als bezoeker toegang tot alle functies van die app – mits je verbinding maar stabiel genoeg is. Voor de duidelijkheid: het gaat hier dus om native apps en niet om apps die web based zijn. Mocht de applicatie in kwestie je bevallen, dan heb je ook direct de mogelijkheid deze te installeren, zodat je hem de volgende keer sneller kunt vinden en gebruiken. De eerste apps die gebruikmaken van deze technologie zijn HotelTonight, Chimani, Daily Horoscope en New York Subway.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.