Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google neemt nog geen afscheid van Chrome OS

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2015, 10:33 CategorieChrome OS

Voor het weekend verscheen het gerucht dat Google Android en Chrome OS wil samenvoegen in de toekomst; maar voorlopig dus nog niet. Dat geeft één van de leidinggevenden van Android en Chrome OS aan in een reactie op Twitter.

Chrome OS blijft voorlopig bestaan

Het ziet er naar uit dat het Chrome OS voorlopig nog op eigen benen staat. Vorige week kwam namelijk het bericht naar buiten dat Google voornemens is Android en Chrome OS samen te voegen tot één besturingssysteem – of beter gezegd: Chrome OS zou opgaan in Android. Daardoor zou de laatstgenoemde ineens een groot marktaandeel krijgen op een markt waar het amper actief is: de markt voor laptops, met of zonder touchscreen. Maar Hiroshi Lockheimer, leidinggevende van de Android en Chrome OS-afdeling, zegt nu wat anders.

There’s a ton of momentum for Chromebooks and we are very committed to Chrome OS. I just bought two for my kids for schoolwork!

De bovenstaande quote gaf Lockheimer op Twitter. Google zou Chrome OS in Android op willen laten gaan zodat het niet meer twee besturingssystemen, die steeds meer op elkaar beginnnen te lijken, zou hoeven onderhouden. Ook zou Android daarmee ineens een sterke speler op de laptopmarkt kunnen worden. Maar dat blijkt dus niet het geval, zoals nu naar buiten is gebracht. Maar het betekent niet dat Google Android zou willen gebruiken om nog meer markten te willen bereiken, naast smartphones, tablets en televisies.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.