Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Photos gaat helpen bij het vrijmaken van ruimte

Geschreven door
Geplaatst op18 november 2015, 9:28 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat er een update voor Google Photos onderweg is, die standaard een knopje toevoegt voor het vrijmaken van ruimte. Daardoor hoef je niet meer te wachten totdat Google Photos je de mogelijkheid geeft tot op die optie.

Google Photos krijgt een extra knopje in de app

Google heeft bekendgemaakt dat de Google Photos-applicatie wordt voorzien van een nieuwe update, die een klein extra knopje toevoegt. Deze update is al onderweg (en kan al aangekomen zijn; zo niet, dan komt die nog) en stelt gebruikers in staat om zelf ruimte vrij te maken op hun smartphone, phablet of tablet, door foto’s en video’s te verwijderen die Google allang heeft opgeslagen in de cloud. Wanneer je die foto’s verwijderd, dan staan ze dus niet meer op je apparaat, maar kun je ze nog wel altijd bereiken, zien en delen.

Voorheen moest je op Google Photos wachten totdat die een melding naar voren bracht dat het mogelijk is foto’s en video’s te verwijderen, nu kun je deze handeling dus handmatig verrichten. Ook is het trouwens mogelijk om via photos.google.com/settings al je foto’s aan te passen van ‘originele kwaliteit’ naar ‘hoge kwaliteit’. Je foto’s krijgen dan automatisch een lagere resolutie, maar wanneer alle foto’s in ‘hoge kwaliteit’ staan opgeslagen, dan tellen ze niet mee voor je Google Drive-datalimiet van 15GB en blijft Photos dus honderd procent gratis.

  • Google Photos
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.