Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google waarschuwt voor usb-c connector van OnePlus

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2015, 17:46 CategorieAccessoires

Google waarschuwt voor een usb-c connector die door OnePlus wordt aangeboden. De accessoire voldoet niet aan de specificaties.

Tientje

De bewuste connector wordt voor een tientje aangeboden door OnePlus. De OnePlus 2 is voorzien van een nieuwe usb type-c poort. Omdat veel mensen nog steeds micro usb-kabels gebruiken, is een connector soms handig. Maar die van OnePlus deugt niet, meldt ‘bug fixer’  Benson Leung van Google. Hij toont zich verstoord over het product. Op Google + schrijft hij:

Don’t buy this #USB #TypeC adapter for your Chromebook Pixel or Nexus 6P/5X phone. It uses the wrong identifier resistor.

Oneplus needs to get the message that their accessories are out of spec…

Brand

Dat is duidelijke taal, dit product voldoet niet. Wat er precies mee aan de hand is, vertelt hij niet, maar uit de commentaren op zijn bericht van andere kenners van deze materie blijkt dat er nog meer mis is met de connector van OnePlus. Volgens een van de commentaren op het bericht zou een ander toestel, dat je met deze connector wilt verbinden, spontaan in brand kunnen vliegen.

OnePlus 2

Een andere commentator meldt dat de usb c-poort van de OnePlus 2 zelf ook niet deugt, en dat er alleen maar een kabeltje van deze fabrikant in kan worden gestoken. Daarmee voldoet de connector van de telefoon ook niet aan de internationale usb type-c standaarden.

OnePlus heeft zelf nog niet gereageerd op het bericht.

  • Delen:
Google waarschuwt voor usb-c connector van OnePlus

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.