Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Goudkleurige Redmi Note 2 Pro in tweet van Xiaomi-directeur

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2015, 10:21 CategorieAndroid

Lin Bin, de directeur van  Xiaomi, heeft op het Chinese sociale netwerk Weibo zelf een plaatje gezet van de nog onaangekondigde Xiaomi Redmi Note 2 Pro. Het is een goudkleurige variant die we nog niet eerder hebben gezien.

Grote persconferentie

Xiaomi heeft voor dinsdag in China een grote persconferentie belegd. Waarschijnlijk worden er verschillende nieuwe smartphones, phablets en wellicht een smartwatch aangekondigd. De belangstelling voor de perspresentatie is zo groot dat Xiaomi vijfhonderd extra toegangskaarten heeft laten drukken.

Metalen phablet

Over de nieuwe phablet Redmi Note 2 Pro is al het een en ander bekend via het Chinese geruchtencircuit. Het wordt een metalen telefoon, in tegenstelling tot eerdere phablets van Xiaomi die in plastic werden uitgevoerd.

Achtkernige processor

De telefoon krijgt een 5,5-inch IPS-scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels, een achtkernige MediaTekprocessor met een kloksnelheid van 2Ghz en 2GB ram. Het interne geheugen meet 16GB en dat kan met een micro sd-kaart nog eens met 16GB worden uitgebreid. Android 5.0 Lollipop is het besturingssysteem, met daar bovenop de MIUI 7-softwareschil die Xiaomi zelf heeft ontwikkeld. Er kunnen twee simkaarten in het toestel.

Redmi Note 2 Pro is 4G-telefoon

Op cameragebied biedt de Redmi Note 2 Pro een 13-megapixelcamera aan de achterkant met twee led-flitsers, en aan de voorkant prijkt een 5-megapixel selfiecamera. Het toestel weegt 165 gram en kan omgaan met 4G lte-netwerken.

Xiaomi smartwatch

Verdere details over deze phablet worden dus dinsdag officieel bekendgemaakt. Geruchten gaan dat dan ook de Mi 5 wordt gepresenteerd, en een Xiaomi smartwatch. Of de producten van deze Chinese fabrikant in Europa terecht komen, is twijfelachtig; via een online webshop kunnen ze wel worden besteld.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.