Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP introduceert de Elite x2 1012 als Surface Pro-concurrent

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2015, 12:15 CategorieWindows

HP heeft deze week een nieuwe convertible gepresenteerd die de concurrentie met de onlangs geïntroduceerde Microsoft Surface Pro 4 aan moet gaan. Het nieuwe model is gericht op de zakelijke gebruiker, gaat onder de naam HP Elite x2 1012 en beschikt over een ingebouwde kickstand.

HP heeft dit jaar al diverse hybride tablets/laptops en convertibles uitgebracht, waaronder de HP Pavilion x2 (2015) die we onlangs uitgebreid getest hebben. Dit model is echter met name interessant voor consumenten, terwijl de nieuwe Elite x2 1012 speciaal voor zakelijke gebruikers ontwikkeld is.

HP Elite x2 1012

De HP Elite x2 1012 is een zogenaamde convertible, wat inhoudt dat het apparaat in verschillende modi gebruikt kan worden. Zo kan het display als stand-alone tablet worden gebruikt, kun je het display dankzij de ingebouwde kickstand in een hoek op tafel zetten en kun je het toetsenbord koppelen om er een volwaardige laptop van te maken. Het apparaat is ontworpen uit één stuk aluminium, gebruikt geen ventilatoren en komt met een strakke afwerking.

HP-Elite-x2-1012-2

De convertible is voorzien van een 12-inch UWVA-display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en wordt beschermd door Corning Gorilla Glass 4. Onder de motorkap zien we een Intel Core M3-, M5- of M7-processor terug, vergezeld door 4GB of 8GB aan werkgeheugen en maximaal 512GB aan SSD opslaggeheugen. Gebruikers die ook onderweg voorzien willen zijn van een internetverbinding kunnen kiezen voor de 4G-versie.

Verder komt de Elite x2 1012 met een Wacom-stylus waarmee het scherm bediend kan worden, WiFi ac/b/g/n, bluetooth 4.2, een usb type-c-poort met Thunderbolt, een usb 3.0-poort, een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden en optioneel een sleuf voor een simkaart. De ingebouwde kickstand kan in een hoek van maximaal 150 graden gezet worden en er komen twee toetsenborden beschikbaar; een lichtgewicht travel keyboard en een advanced keyboard met smart card reader, nfc en achtergrondverlichting voor de toetsen. de Elite x2 1012 is te koppelen met een Thunderbolt 3-dock met vier USB 3.0-aansluitingen, VGA en twee DisplayPort-aansluitingen. Via die laatste twee is het mogelijk om twee UltraHD-display te koppelen. Het dock heeft daarnaast twee usb type-c-poorten en een ethernetpoort.

HP-Elite-x2-1012-4

Het geheel draait op Windows 10-software en is zoals bij alle Elite-modellen uitgerust met diverse zakelijke features. Zo is het apparaat uitgerust met een unieke combinatie van BIOS-level beveiliging met geïntegreerde HP Sure Start, beheer met HP Touchpoint Manager en een optionele Intel Core M vPro-processor. Ook is de convertible op locatie te onderhouden en van vervangende onderdelen te voorzien.

Prijs en beschikbaarheid

De HP Elite x2 1012 moet in januari 2016 op de Nederlandse markt verschijnen. De adviesprijs bedraagt 799 euro excl. btw. Het HP Travel Keyboard is los verkrijgbaar voor 130 euro excl. btw.

  • Delen:
HP Elite x2 1012 G1 Tablet
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.