Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iFixit: iPad Pro zit vol met lijm en mooie technologie

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2015, 11:08 CategorieApple

De iPad Pro zit vol met lijm en mooie technologie. Het blijft lastig om de tablet te repareren; de iPad Pro scoort 3 op een schaal van tien. Dat hebben de reparateurs van iFixit onderzocht.

iPad Pro uit elkaar gehaald

iFixit maakt er een gewoonte van om elke nieuwe tablet uit elkaar te schroeven zodra hij uit is. De iPad Pro lag koud op het bureau van de reparateurs, toen ze hem al uit elkaar begonnen te halen. met veel foto’s en een filmpje laten ze zien hoe dat ging.

De iPad Pro is de nieuwe reuzentablet van Apple, met een scherm van 12,9 inch groot. De tablet biedt volgens Apple veel nieuwigheden, en is zo krachtig dat het apparaat in staat is om laptops te vervangen. Dat dit zo is, hebben benchmarks inmiddels al bewezen.

iFixit beoordeelt de ‘Pro’ echter vooral op repareerbaarheid. Hoe reparabel is de tablet? Dat wordt beoordeeld aan het gemak waarmee de onderdelen uit elkaar te halen zijn. Dat viel in voorgaande iPads altijd erg tegen, en ook bij de iPad Pro is het lastig. Apple heeft veel lijm gebruikt om de onderdelen bij elkaar te houden. Dat moet worden losgeweekt door het plakkerige spul eerst te verhitten met een soort warm kussentje. Daarna kunnen de onderdelen voorzichtig van elkaar worden losgetrokken.

iPad-Pro-teardown

iFixit opende op deze manier de nieuwe tablet en kwam er achter dat er twee losse batterijen in zitten, met het moederbord er tussen. Aan de vier hoeken van de tablet zitten vier speakers, die zo groot zijn uitgevallen dat er misschien in plaats hiervan nog wat meer batterijvermogen aan de iPad Pro had kunnen worden toegevoegd. Die speakers hebben overigens een bijzondere nieuwe functie gekregen. Afhankelijk van hoe de tablet wordt vastgehouden, verandert de verdeling van het geluid. De hoge tonen worden altijd naar de bovenste speaker geleid, zodat je bij het spelen van een spel een realistische geluidsweergave krijgt. De speakers zijn dus vrij groot uitgevoerd en ook nog omgeven door wat schuimplastic dat blijkbaar als een soort klankkast moet dienen, maar dat gaat volgens iFixit wel enigszins ten koste van de batterijen, die groter had kunnen zijn.

De reparateurs waren wel blij verrast dat de batterijen aan de onderkant van de tablet waren bevestigd met lijmstripjes die je vrij makkelijk onder de accu’s uit kunt trekken. Dat leverde een groot pluspunt op. Het moederbord, dat is uitgevoerd als een lange strip die van ‘noord’ naar ‘zuid’ door de hele tablet heen loopt, blijkt stampvol te zitten met processoren. Niet alleen de veelbesproken krachtige Apple A9X-processor, maar ook allerlei hulpprocessoren.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.