Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 9 staat op 66 procent van iOS-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2015, 9:16 CategorieiPad

Apple heeft deze week de cijfers naar buiten gebruikt over de adoptie van iOS 9: volgens de cijfers staat het OS op 66 procent van alle iOS-apparaten. Deze cijfers nemen zowel iOS 9 als iOS 9.1 mee en gooien alles op één hoop voor de cirkeldiagram.

iOS 9 staat op twee derde van alle iOS-apparaten

Apple heeft deze week de adoptiecijfers van iOS 9 naar buiten gebracht. Uit die cijfers blijkt dat momenteel 66 procent, twee derde, van alle iOS-apparaten op het nieuwe besturingssysteem draait. Apple heeft voor het gemak de cijfers van iOS 9 en iOS 9.1 bij elkaar opgeteld om een beter beeld te schetsen. Het is iOS 9 overigens eerder gelukt deze mijlpaal te behalen dan iOS 8. Twee maanden nadat iOS 8 verkrijgbaar was, stond de teller voor die versie van het besturingssysteem nog niet boven de vijftig procent.

Zoals altijd geldt dat deze cijfers afkomstig zijn van de ontwikkelaarspagina’s van Apple, zodat app- en game-ontwikkelaars een goed beeld hebben van welk OS nou populair is. Met die informatie kunnen ze ervoor kiezen een bepaalde versie als minimum te zien – en hoe meer mensen dat gestelde minimum bereiken, hoe groter de doelgroep van de app in kwestie. Op moment van schrijven is verder te zien van iOS 8 momenteel 25 procent van de markt in handen heeft, terwijl de sectie ‘Overige’ het moet doen met negen procent.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.