Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS-versie van Google-app krijgt ‘frisse look en feel’

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2015, 9:25 CategorieApplicaties

Google heeft bekendgemaakt dat de iOS-applicatie van de officiële Google-app een ‘frisse look en feel’ heeft gekregen. Ook op iOS heeft de app voortaan Google en niet meer Google Zoeken – een verandering die het bedrijf eerder al doorvoerde op Android.

Google-app vernieuwd op iOS

Google heeft deze week zijn iOS-applicatie vernieuwd op iOS. De app heet voortaan gewoon Google in plaats van Google Zoeken – een verandering die al eerder plaatsvond op Android. Google geeft zelf al aan dat deze update grotendeels de dingen visueel aanpast en beschrijft de verbetering dan ook als een ‘frisse look en feel’. Bovendien is het zo dat de Google Now-kaarten voortaan staat gecategoriseerd, zodat je sneller de informatie kunt vinden die je nodig hebt. Als Android-gebruiker ben je hier al langer mee bekend.

Google Now is verder ook op een redelijk standaard manier geordend. Informatie die afhankelijk is van tijd (zoals reisschema’s, afspraken of verkeersinformatie) staan bovenaan, omdat dit vaak de eerste info is die je nodig hebt. Daaronder staan minder urgente kaarten, zoals video’s die je kunt bekijken en artikelen die je kunt lezen. De volgorde van de minder urgente kaarten is echter niet aan te passen – het enige dat je kunt doen is kaarten wegvegen als je het niets vindt. De update is nu live in de App Store te vinden.

  • Google
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.