Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad 2 nog steeds meest populaire iPad-model’

Geschreven door
Geplaatst op9 november 2015, 9:45 CategorieiPad

Uit onderzoek blijkt dat de Apple iPad 2 momenteel nog steeds het meest populaire iPad-model is. De iPad Mini staat op een ferme tweede plek. Deze cijfers zijn afkomstig van het analistenbureau Localytics, die heeft gekeken naar alle iPad-modellen sinds 2011.

iPad 2 nummer één iPad van dit moment

Het bedrijf Localytics heeft onderzoek gedaan naar de meest populaire iPad van dit moment en deed dat onder vijftig miljoen beschikbare exemplaren sinds 2011. Uit dat onderzoek blijkt dat twintig procent van die vijftig miljoen iPads, die sinds 2011 zijn uitgebracht, de iPad 2 is. De nummer twee iPad van dit moment is de iPad mini, met achttien procent in handen. De eerste iPad Air, een dunne en meer gestroomlijnde iPad, staat op de derde positie in deze lijst en heeft  zeventien procent in handen – het ontloopt elkaar dus niet veel.

Opvallend is dat de vlaggenschepen van dit moment – de iPad Air 2 en de iPad mini 4 – momenteel lager op de ranglijst staan. De iPad Air 2 heeft negen procent in handen, ongeveer de helft van zijn voorganger, terwijl de iPad mini 4 het moet doen met 0,3 procent. Ter vergelijking (vooral voor de mini 4): de originele iPad staat in de lijst met drie procent. Localytics zegt dat de oudere modellen nog erg in trek zijn omdat ze nu goedkoper te koop zijn en omdat mensen toch veel langer doen met een tablet dan gemiddeld met een smartphone.

 • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Reacties

 1. Chris Laarman
  09 november, 2015 om 13:11

  Ik bezoek dit artikel met een iPad Air 2, terwijl ik met een half oog de rij updates op mijn iPad 2 volg. (En ik heb een iPad 4, gewijd aan muziek maken.)

  Ja, het oudje doet het nog, maar het is toch tijd voor smartcoverzorg: dat zelfstandig updaten wil niet meer zo best. Dan merk je toch, hoe verbluffend veel sneller het ontwerp in drie jaar (2011 tot 2014) is geworden. Heeft wellicht mede te maken met de overstap van 32- naar 64-bits en uiteraard de vergroting van RAM van 0,5 naar 2 GB. Maar ook met de netwerksnelheid.

  Volgens Wikipedia is de iPad 2 recordhouder OS-versies: 6 (v4..9). Ja, laten we het nu eens over Android hebben. ;-)
  Voordat ik partijdig gevonden word: ik heb ook tablets onder Android en Windows.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.