Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad Pro blijkt USB 3.0-snelheid te bieden

Geschreven door
Geplaatst op14 november 2015, 12:37 CategorieApple

De lightningpoort van de iPad Pro blijkt een verrassing te bieden: een USB 3.0-aansluiting, met bijbehorende snelheid. iFixit, dat eerder afgelopen week de iPad Pro uit elkaar haalde, kwam in het apparaat een USB 3.0-controller tegen.

Nog geen kabel

Apple heeft inmiddels tegenover Ars Technica bevestigd dat er inderdaad USB 3.0-snelheden door de lightningpoort moeten kunnen. Wat wel een beetje vreemd is, want tijdens de presentatie van de tablet heeft Apple hier met geen woord over gerept en er zit een kabeltje bij de iPad die slechts USB 2.0-snelheden aankan. De USB 3.0-functie is dan ook nog niet geactiveerd, zo lijkt het.

Tienmaal zo snel

USB 3.0 kan theoretische transfersnelheden halen tot 5 Gbps, wat zo’n tien keer sneller is dan USB 2.0, die het met een maximumsnelheid van 480 Mbps moet stellen. Echter, wie straks van de hoge snelheid gebruik wil maken, moet er dan wel een nieuw USB 3.0-kabeltje bij kopen, want die zit dus niet in de doos. De kabels voor USB 3.0 hebben meer pinnetjes dan de kabel voor USB 2.0.

Handig voor 4K-films

Apple heeft er de afgelopen jaren veel werk van gemaakt om het uitwisselen van bestanden tussen al zijn producten makkelijker te maken, vooral draadloos. Maar als het gaat om de verplaatsing van hele grote bestanden, zoals een film die met 4K-resolutie op een iPhone is opgenomen, is een USB 3.0-aansluiting meer dan welkom.

Laptopvervanger

De iPad Pro is inmiddels te koop in Nederland voor prijzen vanaf 919 euro. Voor die prijs krijg je het 32GB-model, zonder 3G of 4G-connectiviteit. De duurste variant met 128GB geheugen, waar ook een simkaart in kan voor mobiele verbindingen, kost 1249 euro. Hiermee begeeft de iPad Pro zich in de prijsklasse van de duurdere laptops, die Apple dan ook met deze tablet wil beconcurreren. Bij het apparaat kan ook een  los toetsenbord en de nieuwe Apple Pencil worden besteld. Dat is een pennetje waarmee op het scherm kan worden getekend en geschreven.

Bekijk alle specificaties, features en prijzen van de iPad Pro.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.