Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad Pro is echt sneller dan meeste MacBooks

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2015, 7:35 CategorieApple

De iPad Pro is in de winkels te krijgen, en bloggers zijn meteen begonnen met het benchmarken van het apparaat dat volgens Apple-CEO Tim Cook in staat moet zijn om de laptop te vervangen. De resultaten zijn inderdaad niet misselijk. De iPad Pro is bloed- en bloedsnel.

Ars Technica legde de nieuwe tablet op de pijnbank en concludeerde dat de beweringen van Apple over de iPad Pro aardig kloppen. In sommige benchmarktests winnen de duurste en nieuwste retina MacBook Pro-laptops het nog op onderdelen van de tablet, maar in veel andere vergelijkingen komt de iPad Pro zegevierend over de finish. De iPad Pro is in ieder geval op vrijwel alle vlakken beter dan de 12-inch MacBook, beter dan de iPad Air 2 en ook sneller dan de meeste nieuwe iPhones.

iPad-Pro-benchmarks

De tablet bezit dan ook hardware waar liefhebbers hun lippen bij aflikken. Een nieuwe dualcore A9X-processor die is geklokt op 2,25 Ghz laat de meeste concurrentie – inclusief de Surface Pro van Microsoft – in het stof bijten. Zelfs de nieuwe Macbook Air, die op een Intel Core i5-processor loopt, heeft de grootste moeite om de tablet bij te houden.

De belangrijkste kritiek van Ars Technica op de nieuwe tablet heeft dan ook geen betrekking op de hardware, maar op het besturingssysteem. iOS is een mobiel besturingssysteem, en dat past volgens de onderzoekers van de site niet op een tablet die beoogt een laptop te vervangen. De conclusie luidt dan ook dat iOS de grootste beperking van de iPad Pro is. Bovendien is het scherm van de tablet zo groot dat het soms ongemakkelijk voelt om bepaalde iOS-apps weer te geven; ze worden nogal opgeblazen om het grote 12,9-inch scherm te vullen.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.