Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad Pro krijgt toegang tot 3D Touch met Apple Pencil-hack

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2015, 9:18 CategorieiPad

Het is een iOS-ontwikkelaar gelukt de iPad Pro toegang tot geven tot 3D Touch, middels de belangrijke accessoire Apple Pencil. 3D Touch is een feature die exclusief voor iPhone 6S en iPhone 6S Plus beschikbaar is.

3D Touch op iPad Pro met de Apple Pencil

Hamza Sood is een fanatieke ontwikkelaar op iOS, die ook wel eens dingen aan het besturingssysteem van Apple aanpast. Handelingen die Apple eigenlijk nooit goedkeurt en waarvan je garantie kan verlopen. Dit keer heeft Sood het voor elkaar gekregen om een jailbreak-versie van iOS te laten draaien op de iPad Pro (er is nog geen iOS 9.1-jailbreak beschikbaar, Sood heeft zijn eigen manieren), waardoor deze tablet toegang heeft tot 3D Touch. En dat terwijl dat nou juist een functie is die exclusief voor iPhone 6S (Plus) beschikbaar is.

3D Touch werkt niet helemaal zoals je het zou verwachten: zomaar op het scherm drukken met je vinger, werkt niet. De iPad Pro heeft niet hetzelfde scherm als zo’n nieuwe iPhone, dus gebruikt Sood daarvoor de Apple Pencil – een belangrijke accessoire die wel degelijk druk kan meten. De Pencil heeft een aantal sensoren aan boord die druk meten tijdens het tekenen, om te bepalen hoe dik de tekenlijn moet zijn. Hoe mooi dit misschien ook klinkt, ziet het er niet naar uit dat Apple deze functie zelf zal toevoegen aan het arsenaal van de Pencil.

Apple focust zich namelijk liever op de mogelijkheden met betrekking tot tekenen en schetsen wat de Apple Pencil betreft.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.