Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad Pro Smart Keyboard is totaal niet te repareren

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2015, 10:21 CategorieAccessoires

Het losse toetsenbord dat bij de iPad Pro wordt geleverd, is volgens de reparateurs van iFixit totaal niet te repareren.

Voorzichtig gesloopt

Wie probeert het keyboard uit elkaar te halen, zal het beschadigen. Zelfs de voorzichtige slopers van iFixit – die elk nieuw apparaat dat op de markt komt, demonteren om te kijken hoe het in elkaar zit – zijn er niet in geslaagd om het iPad Pro Smart Keyboard heel te houden. Het toetsenbord krijgt een 0 op een schaal van 10, nog lager dan de iPad Pro zelf, die nog een 3 scoort als het gaat om repareerbaarheid.

Stroomgeleidende stof

Alles heeft te maken met twee zaken: dezelfde hoeveelheden lijm die de iPad Pro bij elkaar houdt, en de vernieuwende stroom- en datageleidende stof, die Apple in het keyboard heeft verwerkt. Dat spul kan er niet uit worden gehaald zonder het te vernielen. Dat heeft iFixit dan ook, zij het onbedoeld, gedaan.

Zeer duurzaam

Aan de andere kant zit het toetsenbord dus zo goed in elkaar dat het zeer duurzaam is, stelt iFixit vast. Het moet zelfs in zekere mate waterdicht zijn, blijkt uit de ‘teardown’  van het Smart Keyboard, dat in Nederland nog niet te koop is. Maar mocht het beschadigd raken, dan is de hoop nihil dat een reparateur er iets mee kan aanvangen. Dan is het zaak om een nieuwe te kopen voor 179 euro.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.