Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPhone 7 (Plus) krijgt geen 3,5 mm audio-ingang’

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2015, 19:59 CategorieApple
Concept van de iPhone 7, gemaakt door een fan.

Apple zou plannen hebben om in de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus geen 3,5 mm audio-ingang meer te maken. In plaats daarvan gaat het geluid voortaan via de lighting-poort, waardoor de iPhone een stuk dunner kan worden.

iPhone wordt dunner

De 3,5 mm-ingang voorkomt nu dat de iPhone veel dunner kan worden. Bij de toestellen die volgend jaar zomer waarschijnlijk worden afgeleverd, zitten dus blijkbaar oortelefoons met een lighting-connector, in plaats van een 3,5 mm-stekkertje.

Lightningpoort

Met diezelfde lightingpoort wordt de iPhone ook opgeladen en gesynchroniseerd met een computer. De Japanse website Mac Otakara kwam met dit nieuws. Deze site heeft het eerder bij het rechte eind gehad als het ging om iPhone-geruchten. Van wie Mac Otakara het heeft gehoord, vertelt de site wijselijk niet.

Naar 6,1 of 6,3 millimeter

Door de 3,5 mm-ingang weg te laten, kan de iPhone een hele millimeter dunner worden dan nu, hebben de Japanse journalisten opgevangen. De iPhone 6S en 6s Plus zijn nu 7,1 en 7,3 millimeter dun, en zouden dan 6,1 of 6,3 millimeter dun worden.

Nieuwe oortelefoons

Er bestaan al oortelefoons met een lighting-connector in plaats van een traditionele 3,5 mm-stekker. Philips en JBL hebben ze al gemaakt.

Verloopstekkertje

Waarschijnlijk komt Apple met een soort verloopstekkertje van lighting naar 3,5 mm, voor iPhonebezitters die een bestaande 3,5 mm oortelefoon op hun toestel willen aansluiten.

Er zullen waarschijnlijk ook gebruikers zijn die deze move van Apple aangrijpen om geheel op draadloze headsets met bluetooth over te schakelen.

 

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.