Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Jolla Tablet mogelijk niet geleverd door financiële problemen’

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2015, 16:55 CategorieHardware

Het zit backers van het Indiegogoproject voor de Jolla Tablet niet meer. Hoewel een klein aantal investeerders zijn of haar tablet al ontvangen heeft wacht een groot aantal nog op de levering. Mogelijk kunnen ze hier nog lang op wachten want Jolla, het bedrijf achter de tablet, zou in zwaar financieel weer verkeren.

Volgens de Finse omroep Yle verkeert het Finse Jolla in financiële problemen. Het bedrijf gaf eerder al aan de levering van de tablet uit te stellen tot juli van dit jaar, na een succesvolle campagne op het crowdfundingplatform Indiegogo. Na juli is een klein aantal investeerders voorzien van een tablet maar een grote groep wacht er nog op.

Volgens de bronnen van Yle geeft Jolla nu echter geen garantie meer dan de tablet daadwerkelijk geleverd zal worden. Inmiddels zou het bedrijf ongeveer de helft van het personeelsbestand tijdelijk op non-actief gesteld hebben om boven water te komen maar of dit plan zijn vruchten af zal werpen is nog onduidelijk.

Eerder dit jaar liet Jolla nog weten zich los te willen maken van de afdeling die de hardware voor tablets en smartphones ontwikkelt. Het bedrijf wilde zich compleet focussen op de ontwikkeling van de software waarop ook de Jolla Tablet draait; SailFish OS. Tijdens MWC 2015 kregen wij de kans om kort met de Jolla tablet te spelen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.