Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG kondigt eigen betaalsysteem aan voor mobiele apparaten

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2015, 13:47 CategorieAndroid

Fabrikant LG heeft bekendgemaakt binnenkort een eigen betaalsysteem op de markt te willen brengen, genaamd LG Pay. Voorlopig komt de dienst nog niet naar Europese markten, dus onduidelijk is nog wanneer we ermee aan de slag kunnen.

LG Pay: de betaaldienst van LG

Vandaag heeft smartphone- en televisiefabrikant LG aangekondigd de markt voor mobiele betalingen te willen betreden. De nieuwe betaaldienst heet LG Pay. Onbekend is nog wanneer de dienst precies gelanceerd wordt en waar; voor nu heeft LG aangegeven in Zuid-Korea te willen lanceren (waar het al deals heeft gesloten met belangrijke partners), maar voor de rest is nog niet bekend wat de plannen zijn. De nieuwe betaaldienst zal met de meeste smartphones en phablets van LG gaan werken, dus oude toestellen worden niet overgeslagen.

LG heeft – naast de aankondiging – vrij weinig bekendgemaakt over LG Pay. Zo weten we dus nog niet welke smartphones en phablets gebruikt kunnen worden, maar we gaan ervan uit dat elke oud, recentelijk uitgebracht en aankomend model ondersteund wordt, mits er een nfc-chip aanwezig is. Wellicht dat LG Pay net zo gaat werken als Samsung Pay; dan hoeven winkeliers met al moderne pinautomaten ook niet meer over te stappen op een nieuw systeem, zoals met Apple Pay wel het geval is. Wat het succes van deze dienst zal zijn, weet nog niemand.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.