Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG werkt mogelijk aan tweede mobiele processor

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2015, 10:44 CategorieAndroid

Volgens bronnen uit de industrie werkt LG mogelijk aan een tweede mobiele processor, namelijk de opvolger van de Nuclun-chip. Deze complete SoC zou Nuclun 2 moeten gaan heten en het moeten gaan opnemen tegen de processors van Samsung, Qualcomm en MediaTek.

Nuclun 2 SoC: de tweede mobiele processor van LG

Volgens bronnen uit de industrie werkt LG, fabrikant van smartphones, phablets en ook veel apparaten die in huis staan, aan een tweede mobiele processor, genaamd de Nuclun 2. Dit zou een complete System of a Chip (SoC) moeten worden, die het zou moeten opnemen tegen de nieuwste chips van Samsung, Qualcomm en MediaTek. De processor zou in het eerstvolgende vlaggenschip van LG moeten verschijnen en mogelijk is dat wel de LG G5, maar dan zou de fabrikant moeten opschieten met de productie van de chip.

De Nuclun 2-processor zou worden voorzien van ARMs Cortex-A72- en Cortex-A53-keren, met respectievelijke kloksnelheden van 2.1GHz en 1.5GHz. De geruchtenmolen is er nog niet over uit of LG kiest voor Intels 14nm FinFET fabricageproces of TSMC’s vergelijkbare 16nm-technologie, maar in beide gevallen zou het een verbetering zijn ten opzichte van het 28nm-proces van de eerste processor. Wanneer LG de nieuwe processor zal aankondigen, is nog niet bekend. Ook is het nog even afwachten wanneer we de chip in werking zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.