Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Marshmallow al te zien in Android-distributiecijfers

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2015, 8:08 CategorieAndroid

Google heeft deze week de nieuwste distributiecijfers vrijgegeven van het Android-besturingssysteem: Marshmallow komt er al in voor. Ondertussen zien we ook dat Android 5.0 Lollipop gestaag doorgroeit, natuurlijk ten koste van KitKat.

Marshmallow heeft 0,3 procent van Android-markt in handen

Dat de Android-markt versplinterd is, is inmiddels duidelijk. Op moment van schrijven hebben zeven versies van Android – zonder de .x-versies mee te rekenen – toegang tot Google Play. Froyo, Android 2.2, is de kleinste, die al maanden 0,2 procent van de markt in handen heeft. De Android-versie die hem qua grootte opvolgt, is Android 6.0 Marshmallow, die vorige maand beschikbaar werd gemaakt voor Nexus-apparaten. Deze versie van het besturingssysteem heeft binnen een maand 0,3 procent van de markt in handen.

De grootste versie van Android is nog altijd KitKat, Android 4.4. Duidelijk is inmiddels dat zowel KitKat en Jelly Bean steeds meer moeten inleveren, aangezien Android 5.0 Lollipop nog steeds lekker aan het groeien is. Lollipop heeft moment 25,6 procent in handen, tegenover 37,8 procent van KitKat. KitKat is 1,1 procentpunt gedaald, terwijl Lollipop juist 2,1 procentpunt gestegen is. Het is nu afwachten wat voor impact Marshmallow op de markt gaat krijgen en wanneer die Lollipop begint in te halen. Dat gaat echt nog maanden duren.

Ondertussen moeten enkele fabrikanten nog steeds Lollipop brengen naar populaire smartphones en tablets. Sommige fabrikanten zullen mogelijk Lollipop overslaan en direct overstappen op Marshmallow.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.